АКТУАЛНИ ОБУЧЕНИЯ:
(Ново!) Изпълнение на проекти по програмите на Европейския съюз, 36 лв.
Разработване на проекти по програмите на Европейския съюз, 26-28.11.2015
Управление на проекти - Preparation for Success (3 дни; 24 PDUs), 07-09.12.2015
Еврофинансиране - www.evrofinansirane.eu
НачалоКонсултацииПартньориПолезни връзкиПоръчай абонаментКарта на сайтаКонтакти

Начало
Новини
Актуални конкурси
Програми на ЕС
Наръчници и указания
Нормативна база
Ресурси
Обучение
Анкета
Кандидатствахте ли за финансиране от европейските фондове?
Откъде научихте за портал Еврофинансиране?
ДФЗ – Разплащателна агенция получи пълна акредитация
01.12.2008 Източник: Агенция "Фокус"
Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, в качеството му на компетентен орган, издаде заповед за възстановяване на пълната акредитация на Държавен фонд „Земеделие”-Разплащателна агенция.

Агенцията бе поставена в период на пробация със заповед на министър Цветанов на 30 април, тази година. Тогава бе приет и план за действие, насочен към стабилизиране на административния капацитет и доразвиване на информационните системи на агенцията.

В началото на седмицата резултатите от  предприетите мерки по плана за действие бяха представени с доклад на министър Цветанов. Документът дава увереност, че Разплащателната агенция е изпълнила изискванията, залегнали в плана. Това бе основание министърът на земеделието и храните да възстанови акредитацията на агенцията. Европейската комисия бе незабавно уведомена за решението на министър Цветанов и получи необходимите документи, които бяха разгледани за вземането му.

В сряда (3 декември), в страната ни ще пристигне одитна мисия на Европейската комисия, която в рамките на три дни, ще провери направеното по плана за действие и ще се произнесе за акредитацията на Разплащателна агенция.


Източник: Агенция "Фокус"
 
< предишна   следваща >